מאמרים

משחק: מפתחות מחבר.ת: רוני שטייר
27/09/2017
שיבת פליטים למוזמביק מחבר.ת: זוכרות
2017
מוזמביק הייתה תחת שליטה קולוניאלית פורטוגלית כבר מהמאה ה-16. מאז עברו עליה מאות שנים של ניצול שכללו גם סחר עבדים. 
שיבת פליטים בבוסניה-הרצגובינה מחבר.ת: זוכרות
2017
בשנות התשעים פרצו ביוגוסלביה מספר עימותים על בסיס אתני שהביאו לפירוקה. במסגרת עימותים מזוינים אלה, בלט ניסיונה של סרביה לשמר את שליטתה בבוסניה על-ידי טיהור אתני שלה מתושביה הבוסנים עד כדי יצירת רוב סרבי.
שיבת פליטים לקולומביה מחבר.ת: זוכרות
2017
בימים אילו, 2017, מתקיים תהליך של צדק מעברי הכולל ועדת אמת, פיצויים, שיבת פליטים ורפורמות מוסדיות
שיבת פליטים לגואטמלה מחבר.ת: זוכרות
2017
גואטמלה הייתה מרכז ממלכת המאיה, האוכלוסייה הילידית מזהה עצמה עד היום כהמשך ישיר לבני המאיה. ב-1821 השתחררה גואטמלה מהשלטון הספרדי.  
שיבת פליטים לקמבודיה מחבר.ת: זוכרות
2017
קמבודיה היא מולדתו של העם הקמרי. בשנות השישים החלו חלקים ממזרח הממלכה לשמש כבסיסים לצבא צפון וייטנאם ולווייטקונג – המחתרת הקומוניסטית של דרום וייטנאם – מהם יצאו לפעולות כנגד צבא דרום וייטנאם.
הבית ברחוב דוסתאי 15, קטמון, ירושלים: תיק תיעוד 05/2017 התערוכה ״קטמון הישנה: ארכיון ער״ מתארחת בבניין חדש שהוקם על שטחו של בית פלסטיני מקורי שסיפורו שזור בסיפורה של השכונה. ראשיתה של השכונה בשנות העשרים; היא נפרשת ממזרח למנזר סן סימון, ומכאן כנראה השם קטמון: ביוונית "למרגלות המנזר" קאטה טוי מונאסטריוי. לאחר מלחמת העולם הראשונה החלה הכנסייה היוונית אורתודוכסית במכירה של נכסים שהיו ברשותה, כולל אדמות בסביבת מנזר סן סימון, שנמכרו תחילה בחלקים גדולים לבני העדה עצמה ובהמשך לבני עדות אחרות.  
הבית ברחוב נהוראי, קטמונים, ירושלים: תיק תיעוד 05/2017