אחמד ע'דבאן

אלמַנְשִיָה (עכא)

מבנה מרובע עם כיפה בצבע ירוק, ברחוב אחד העם, מול בית הקברות הפלסטיני.
אבו עַתָבָּה. (בפי התושבים) או אבו עֻתְבָּה לפי מקורות אחרים, נחשב בעיני תושבי האזור לאיש קדוש. לפי כיתוב שנחרת על אבן בכניסה למתחם הקבר, נכתב שהקבר נבנה בשנת 1140 לספירה ההג'רית המוסלמית, שהיא שנת 1729 לספירה הנוצרית. ליד החדר בו נמצא הקבר היה מסגד קטן. כיום מתגוררת במבנה משפחה פלסטינית מכפר כּויכּאת, שנכבש גם הוא ב 1948 והוקם עליו קיבוץ בית העמק. סב המשפחה, אחמד עבד אלראזק ע'דבאן, גר במבנה משנת 1949 עד שהלך לעולמו. בניו ונכדיו המשיכו לגור במקום. הנכד, אחמד ע'דבאן, בן 42, שנקרא על שם סבו, גר בבית זה וסיפר לנו כי סבו, שנאלץ לנטוש את כויכאת ב 1948, הגיע תחילה ללבנון אך חזר מיד לארץ וגר בכפר אלמזרעה באזור עכו. הסב התחיל לעבוד במפעל לייצור קרח באזור אלמנשיה. כל יום הוא עשה את דרכו מהבית לעבודה ובחזרה על אופניים. מנהלו במפעל הציע לו לגור בבית אבו עתבה כיוון שהיה ריק. אחמד ע'דבאן פנה לווקף המוסלמי בעכו וקיבל אישור. הוא עבר עם אשתו וילדיו לבית אבו עתבה. הנכד אחמד מספר שהוא עצמו נולד בלבנון כי אבא שלא ברח לשם ולא התכוון לחזור. כשאחמד היה בן שנתיים נפטר אביו בלבנון ממחלה, וסבו הצליח להביאו לארץ ולגדל אותו. "אני בעצם חי כל החיים שלי בבית הזה. הדודים שלי גרו כאן. כיום גרות כאן חמש משפחות שלי ושל בני הדודים שלי. אני מרגיש כמו שומר על הקבר, דואג לו ולבית הקברות שממול. כך חינך אותי סבא שלי." חדר הקבר שמור בתוך הבית. הרצפה מכוסה מחצלות ועל הקבר מונחות שמיכות מעוטרות.

بيت أبو عتبة / בית אבו עתבה

جولة في قرية المنشية / סיור בכפר מַנְשִיָה