צבי סטקלוב נולד בשנת 1927 בתל אביב. כחבר רבדים בגוש עציון, התגייס לפלמ"ח בשנת 1948 לפלוגה ח' בגדוד השישי. שימש כמפקד מוצב ח'רבת זכּריה בגוש עציון.
פעילות בצה"ל: בשנים 1953-1957, היה מפקד גוש יואב. בשנים 1967-1974, שימש כמג"ד 903 בנח"ל וכסגן מפקד הנח"ל. נשוי לרחל חברת הפלמ"ח, ומתגורר בקיבוץ רבדים שהוקם מחדש בשפלה.

צבינג'י מספר על עליית גרעין השומר הצעיר שלו לקיבוץ רבדים שבגוש עציון בפברואר 1947, ועל היחסים הטובים בינם לבין הכפר הקטן ח'רבת זכריה שבסמוך. תושבי הכפר ברחו בעקבות מותם של עשרה לוחמים יהודים בקרב "שיירת העשרה" בדצמבר אותה שנה, כיוון שחששו מנקמה. הכפר הנטוש הפך למשלט חשוב בהגנה על הגוש. במארס 1948 ביקר יגאל אלון בגוש הנצור, והדגיש את חשיבותו כ"קרש קפיצה לנגב". בתקופה בה שימש כמפקד גוש יואב, ערך צבינג'י סיור לבן גוריון ומשה דיין, ובמהלכו קיבל מדיין פקודה לבזוז בעבורו חצי סהר מצריח מסגד בכפר החרב דוויימה (שם בוצע טבח באוקטובר 1948), אותו היה עליו לפוצץ לשם כך.

ראיון: עמי אשר
הראיון צולם בקיבוץ רבדים