הקרנה כפולה של שני הסרטים: "ביזה וגניזה: הארכיונים הפלסטינים בישראל" + "מחוץ לפריים או מהפכה עד לנצחון" ופאנל אודות תפקיד הארכיונים בעיצובם (מחדש) של זהות לאומית וזכרון לאומי.
דוברות אורחות: רונה סלע - במאית הסרט, ד"ר הוניידה ע'אנם, סוציולוגית

תאריך: 2/12/2017
מיקום: סינמטק תל אביב
אודות הפסטיבל

ביזה וגניזה: הארכיונים הפלסטינים בישראל
בימוי: רונה סלע

ישראל | 2017 | 45 דק' | אנגלית וערבית, כתוביות בעברית
הסרט ביזה וגיזה חושף את גורל ארכיוני הסרטים שתיעדו את המהפכה הפלסטינית מסוף שנות ה-60 ועד ראשית שנות ה-80, שנלקחו שלל בביירות ונתונים מאז בשליטת הארכיונים הצבאיים בישראל. הסרט מושתת על אוצרות קולנועיים שנחשבו לאבודים ומגולל את סיפורם דרך ראיונות עם דמויות המפתח ודרך המאבק לפתיחת חומרים מסווגים. הוא מעלה שאלות על מוסד הארכיון באזורי קונפליקט ומדינות קולוניאליות ומצביע על הצורך להוציא אל לאור את מה שנדחק למחשכים ולחשוף את אשר נמחק ושוכתב.

מחוץ לפריים או מהפכה עד לנצחון
בימוי: מוהנד יעקובי

פלסטין | 2016 | 62 דק' | ערבית ואנגלית, כתוביות בעברית
מחוץ לפריים הוא דיוקן הסטורי ייחודי של מאבק העם הפלסטיני לברוא את צלמו בעצמו. בעזרת חומרים שנגנזו זה מכבר בארכיונים ברחבי העולם, מתחקה הסרט אחר ההסטוריה המודרנית של פלסטין ומשחזר עשורים של שליטה קולוניאלית בעזרת פסיפס מאבקים מנקודת מבטם של הנכבשים.