אלעֻרַיְפִיָּה

הכפר הקטן ניצב למרגלות רמת-הגולן וצפה לעבר אגם החולה ממזרח. 21.5 ק"מ מדרום-מערב לו שכנה צפת.

כמו רוב הכפרים בפינה הצפון-מערבית של פלסטין, אל-עֻרַיְפִיָּה נכבש באפריל-מאי 1948 במהלך מבצע יפתח, נועד לכבוש את הגליל העליון המזרחי. בראש המבצע עמד מפקד הפלמ"ח יגאל אלון, והוא הובל בידי הגדוד הראשון של הפלמ"ח. הנסיבות המדוייקות של כיבוש הכפר והתרוקנותו מתושביו אינן ידועות. בעוד שחלק מהכפרים באזור נכבשו בתחילת מאי, אחרים החזיקו מעמד עד סוף המבצע ב-25 במאי. קרבתו של אל-עֻרַיְפִיָּה לגבול עם סוריה מצביעה על כך שהוא הותקף ככל הנראה בשלבים המוקדמים של המבצע, ושתושביו ברחו או גורשו באותו זמן, כפי שהיה בכמה כפרים שכנים, כמו ח'יאם אל-וליד.

על אדמות הכפר לא הוקמו ישובים ישראלים. אתר-הכפר נטוש וגדלה בו צמחיית פרא של עשבים, קוצים, מגוון עצים ושיחי צבר. ניתן להבחין במקום בשרידי תעלת-אבן, שהמים שהובילה הפעילו טחנה.

מידע ממקורות נוספים:

על-פי PalestineRemembered.com נכבש הכפר במחצית השנייה של מאי 1948 (http://www.palestineremembered.com/Safad/al-'Urayfiyya/index.html).