בערב "יום העצמאות הישראלי", ולרגל יום הנכבה ה-68  קיימה זוכרות במשרדה דיון העוסק במצב הפליטים הפלסטינים בלבנון, חייהם ובאופן בו הם חושבים את השיבה.

הפליטים הפלסטינים הינם אוכלוסיית הפליטים הותיקה ביותר בהתאם להגדרת האו"ם. מתחילת הנכבה ב-1948, מאות אלפי פלסטינים נעקרו ממולדתם ומדינת ישראל אינה מכירה או מתירה את שיבתם. עד היום מרבית הפלסטינים הינם פליטים המפוזרים במקומות שונים בעולם, חלקם אף נעקרו פעם שנייה, שלישית ורביעית. על פי נתוני אונר״א, מתגוררים בלבנון כ-250,000 פליטים פלסטינים, חסרי זכויות פוליטיות וכלכליות מהמדינה.

האירוע התחיל עם ההרצאה, ״בין דמיון לציפייה: עדויות של פליטים פלסטינים בדרום לבנון״ של טינה יֵרווי (פעילה חברתית ודוקטורנטית לאנתרופולוגיה חברתית באוניברסיטת טאמְפֶּרֶה, פינלנד) וילווה בדיון פתוח עם הקהל.
ירווי חוקרת במסגרת הדוקטורט שלה את האופן בו הפליטים הפלסטינים בדרום לבנון חושבים את השיבה. היא תציג את רשמיה מביקורה האחרון בלבנון.

ההרצאה התקיימה באנגלית.