מ-Res Nullius ל-Terra Nullius:
עיון מחודש בהיסטוריות, מערכות משפטיות וזכויות קרקעיות של ילידי הנגב/אל-נקב
כנס, 11 באוקטובר 2018 (הוידיאו בשפה האנגלית)

חברות וחברי הפאנל: בשיר אבו מאנה (אונ' קנט, בריטניה); נדיה בן יוסף (עדאלה, ניו יורק); דבי פרבר (זוכרות, ישראל).
מנחה: נדיה אבו אל-חאג' (אונ' קולומביה, ניו יורק)
מגיבה: אודרה סימפסון (אונ' קולומביה)
יו"ר: בריאן בויד (אונ' קולומביה)

המרכז ללימודי פלסטין, בשיתוף עם עמותת זוכרות ו-Forensic Architecture, ארגן פאנל אקדמי במסגרת התערוכה "אמת קרקעית: עדויות להרס ושיבה באל-נקב", ובכך להרחיב את השיח על הגורמים לנישול, לעקירה, ולגירוש של הבדואים הפלסטינים בנקב/נגב, ובפרט על הרקע ההסטורי שלהם והיבטיהם המשפטיים. הפאנל מורכב מחוקרות ואקטיביסטיות המעורבות במחקר הסטורי, גיאוגרפיה משפטית וזכויות אדם במטרה למצב את המקרה של הבדואים בנקב בדיונים בינלאומיים מרכזיים בנושאים כגון עקירת עמים ילידיים מאדמותיהם, הכרה בזכויותיהם כחלק בלתי נפרד מזכויות האדם, וקשרי הגומלין בין זכויות חברתיות-כלכליות, תרבותיות, אזרחיות ופוליטיות.

מיקום: The Italian Academy, 1161 Amsterdam Ave. New York, NY 10027
בחסות: האקדמיה האיטלקית למחקרים מתקדמים; Studio-X Amman at Columbia GSAPP & Columbia Global Centers, Amman; מרכז היימן למדעי הרוח; והמשרד האמריקאי לענייני דתות.