לא פעם מבוגרים תולים את העתיד בשינוי שהצעירים יעשו ויובילו, מתוך הנחה שהמבוגרים לא ישתנו. אבל מה קורה כשמבוגרים נחשפים לידע חדש? האם הם תמיד נשארים מקובעים בתפיסות הישנות, או שגם המבוגרים ניתנים לשינוי? ב-2018 השתתפו ישראלים וישראליות בסדנה לימודית על שיבת הפליטים הפלסטינים. הסדנה היא חלק מפעילותה של עמותת זוכרות לקידום השיח על מימוש השיבה, והבנת השלכותיה על המרחב. הסדנה התמקדה באזור העיר בית שמש, ובמהלכה התקיימו סיורים בין שרידי הכפרים דיר אבאן (מחסיה), זכּריא (זכריה), בית נתיף (קיבוץ נתיב הל"ה) ובית גִ'בּרין (בית גוברין), בהם חיו עד 1948 פלסטינים שגורשו עם הקמת מדינת ישראל. חלק ניכר מהפליטים גר כיום במחנות פליטים באזור בית לחם. במהלך הסיורים התראיינו המשתתפים תוך ידיעה שמה שהם אומרים יוצג לקהל הרחב, כולל הפליטים שגרו במקום ובני משפחותיהם.

הסרטון ביוזמת עמותת זוכרות, הפקת ווידאו: הטלוויזיה החברתית. צפייה מעניינת.