בית מזמיל

שכונת קרית יובל נבנתה על אדמותיו של הכפר הפלסטיני בית מזמיל ובתחילתה נקראה בשם זה.

באפריל 1948 התרחשו קרבות בין כוח ההגנה שישב בחירבת חמאמה (כיום: הר הרצל) ובין כוחות מתנדבים ערביים שישבו באלג'ורה (כיום: אורה). במהלך הקרבות גורשות תושבי בית מזמיל מכפרם ואדמות הכפר הועברו לאפוטרופוס הכללי הממונה על הרכוש הנטוש (אדמות נפקדים), ונמכרו לקרן הקיימת בעִסקת "מיליון הדונם הראשונים".

בשנת 1950 הוקצו 1700 דונם להקמת השכונה אשר על פי התוכנית יועדה לכלול 2000 יחידות דיור עבור עולים חדשים, ועוד כ-1000 יחידות דיור לארגונים המזוהים עם מפלגות שונות. כן הוקצה שטח בשכונה לאזור תעשייה‏.

30 משפחות ראשונות התגוררו בשכונה במאי 1951‏. בחודשים הראשונים לא היו בשכונה חשמל וטלפון‏. הבתים נבנו באיכות גרועה ולאחר שנה נדרשו לשיפוץ יסודי‏. ביוני 1953 החל אכלוס של 100 דירות עמידר בשכונה, שנבנו בבניינים דו קומתיים, שכללו כל אחד 4 דירות‏.

מקור: ויקיפדיה