וַועְרָת אלסַרִיס

רקע:

הכפר שכן על גבעה קטנה אל מול הכרמל, 11 ק"מ ממזרח לחיפה. ב-1944-45 חיו בו 190 תושבים. ווערת אל-סריס שכן בסמוך לכפרים הושה וח'רבת אל-כסאיר, ויתכן שהוא נכבש או שתושביו פונו בעקבות ההתקפה על כפרים אלה ב-16 באפריל. אם נותרו בוַועְרָת אל-סַרִיס תושבים אחרי התקפה זו, יש להניח שהם ברחו בהמשך בעקבות נפילת חיפה ב-22 באפריל ומתקפת ההגנה לכיבוש האזור שהחלה לאחר מכן.

קריית אתא, שהוקמה ב-1925, התרחבה מאוחר יותר ושכונת עמידר א' נבנתה בה על אתר הכפר. כיום עדיין נראים בשטח הכפר ארבעה בתים הרוסים חלקית. שישה בתים נוספים מאוכלסים על ידי משפחות יהודיות. אדמות הכפר צורפו לאדמות העיר הערבית שפא-עמר [שפרעם].