סרטים קצרים בנושא נכבה ושיבת הפליטים הפלסטינים שהופקו במיוחד לפסטיבלי הקולנוע 48 מ"מ על ידי יוצרות/ים מקומיות/ים.
--------------------------------------
חורבן בית - Destruction
בימוי: אבי דבאח, 2013
6 דקות
צוות קטן בראשות ארכאולוג, יוצא לחשוף ממצאים מתוך השרידים של בית משפחת אבו עיד בלוד. הבית נהרס לפני שלוש שנים על תכולתו, והעדויות לחיים שהתקיימו בבית נשארו מתחת להריסות.
--------------------------------------
תמונת מראה
בימוי: דניאל שוורץ, 2013
10 דקות
בבית שקט בבנימינה חיים סבא, סבתא ומראת קריסטל גדולה. המראה, שגובהה כגובה אדם, נלקחה ככל הנראה מביתה של משפחה פלסטינית בכפר זרנוגה, שנכבש ונהרס ב-1948. היום היא מוצבת במרכז הבית, אפופת שתיקה. מה ומי משתקפים במראה? למי היא שייכת, ומי מתבונן בה? מה מסתתר בתוך המראה, ומה נמצא מעבר לה?
פרסים: הסרט זוכה פרס ון ליר לסרט דוקמנטרי קצר בפסטיבל ירושלים והסרט הדוקמנטרי הקצר בטוב ביותר בפסטיבל DOCNYC. לדף הפייסבוק של הסרט
--------------------------------------
אבו ערבּ - أبو عرب - Abu Arab
בימוי: מֻנא דֽֿ'אהר, 2013
13 דקות
הסרט מתמקד בדור השלישי לנכּבּה, בדילמות סביב זהותן ואף בחשש מאובדנה. מֻנא דֽֿ'אהר, בת 17, נכדתו של הפליט אבו ערבּ מסֿפוריה, לוקחת אותנו למסע חיפוש אחרי סיבות פיצול הזהות הפלסטינית והתנפצותה בקרב הנוער שמגדירים עצמם כישראלים. מצד שני, מֻנא שופכת אור על אירוע העקירה של משפחתה מסֿפוריה, אשר ממשיך ללוות את סבהּ עד היום, ובזכותו עברו פרטי הסיפור מדוד לדור, והגיעו גם אליה.
--------------------------------------
البراكية - הצריף - The Shack
בימוי: סלים אבו ג'בל, 2013
12 דקות
יוסף חסאן הוא פליט מואדי סליב בחיפא. אשתו אמנה חסאן פליטה מיאסור. חיי השקט והשלווה בואדי רושמיה מופרים רק על ידי הרדיו, מהדורות החדשות הן מקור הידעות היחיד, אך אף אחד לא הודיע להם שעיריית חיפה החליטה לסלול כביש בואדי שיחבר בין הנמל לבין הכרמל. בעלי הצריף מסרבים להתפנות ורואים את עקירתם מסביבתם הטבעית כגירוש שני.
--------------------------------------
הגן הלאומי
בימוי: אמיר יציב, 2014
אנימציה ממוחשבת שמבוססת על עשרות מבנים של כפרים פלסטיניים מרוקנים, שנסרקו בטכנולוגית סריקת לייזר וחוברו יחדיו לכפר וירטואלי אחד. דמות נשית מתארת את הנוף, תאור הלקוח מתוך עלוני המידע של קק״ל, תוך שהיא משוטטת בכפר הזה.
--------------------------------------
ברוכים השבים
בימוי: גיא קניגשטיין, 2014
8 דקות
בעיצומו של סבב האלימות האחרון בדרום, מזמין יוצר הסרט קבוצת חברים למושב הולדתו שבגליל העליון לארגן ארוע קבלת פנים לשבים הפלסטינים. איך תתמודד הקבוצה עם האתגר?
--------------------------------------
כל הזכויות שמורות
בימוי : לילה בטרמן וענאל רזניק, 2014
טאבו – איסור חברתי כנגד שמות, חפצים, פעולות, אנשים ושיחה בנושא מסוים, שנחשבים כלא-רצויים בחברה מסוימת. עבירה על טאבו נחשבת למעשה נתעב.
טאבו – רישום בעלות על קרקע ועל נכסי דלא ניידי.
כשלקירות הבית ודייריו יש מה לספר אבל הטאבו משתיק, נאלצים חפצים לדבר במקומם. בית הופך לבלטה, בעל בית למנעול, ופגישה לפינג'ן.
--------------------------------------
איש עם שני זְקָנִים
בימוי: אמיר יציב, 2015
3 דק'
קבוצת תלמידים קיבלה אוסף של איורים, שנלקחו מתוך ספרי לימוד היסטוריה של שני העמים.
הסרט מציג את הסיפור שהרכיבו הילדים על סמך האיורים.
--------------------------------------
טייק 3
בימוי: איילת בכר, 2015
10 דקות
פליט פלסטיני חוזר לביקור בכפרו ומצולם בסרט תיעודי ישראלי.שלושים שנים מאוחר יותר, בסרט אחר, פליט שוב מבקר בכפרו. בצירוף מקרים מדהים, מדובר באותו אדם.
האם ניתן יהיה לצלם את סצינת השיבה בפעם השלישית?
--------------------------------------
שָׁמָה شامْ(ا)
בימוי: טליה הופמן, 2016
20 דק'
על שביל פליטים בשפלת יהודה עומדת משאית פליטים. במשך 24 שעות הולכים, מצטרפים ונערמים על גבי משאית פליטים עוד ועוד אנשים וחפצים - נשים וגברים בגילאים שונים, דוברים ערבית ועברית. תקועים בין עבר לעתיד, לא ברור מאין הם באים ולאן הם רוצים להגיע. ובינתיים, ההשתהות וההיערמות ברגע מתמשך של אי ידיעה הופכת בעצמה למצב חיים.
שָׁמָה شامْ(ا) הוא הסרט השני בסדרת סרטים שנעשים במסגרת ׳גויאבה׳
׳גויאבה׳ היא פלטפורמה לפעולות אמנות שבוחנות את האפשרות לפתוח את המזרח התיכון לתנועה, והמתרגלת דמיון פוליטי דרך סרטים, וידיאו, פרפורמנס ואמנות השתתפותית.
--------------------------------------
מגדלור
בימוי: איתי עקירב; הפקה: ג'רייס קובטי, טוני קובטי, 2015
13 דקות
אבו ג'ורג' בן ה-71 מתעורר בביתו החדש בלוד לעוד בוקר אפור ויוצא מביתו. במהלך היום נגלה מה השאיר מאחור ומה לעולם לא יוכל.