איך אומרים עַוְּדָה בעברית?
הכנס הבינלאומי השלישי לשיבת הפליטים הפלסטינים

**פאנל: סדקים בציונות? השלכות השיבה על האידיאולוגיה והפרקטיקה הציונית**

יו"ר: אלישה בסקין – תחקירנית ארכיונים ופעילה בזוכרות

• דו-לאומיות במדינת לאום? התביעה להשבת הפליטים וביקורת מדינת הלאום בכתיבתו של ר' בנימין בכתב העת "נר" / אבי-רם צורף – דוקטורנט להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

• לאמץ את הפחד: יהדות שחוגגת ריבונות תרבותית במקום ריבונות טריטוריאלית / ארגון Jewdas– קולות רדיקליים למען גולה אלטרנטיבית: נמרוד עברון  וטלי ג'אנר-קלוזנר

• מאיסור על הנכבה לנרטיב מגשר: משפט וזיכרון קולקטיבי של 1948 / ג'רמי ברכה – עו"ד אוסטרלי-ישראלי לזכויות אדם, דוקטורנט באוניברסיטת מונאש במלבורן וחוקר אורח באוניברסיטת תל-אביב

• המפתח לחיים משותפים: התחלקות שוויונית בּמוּעט / שולי דיכטר – מחבר הספר "מבעד לכוונות הטובות"

לצפייה בהרצאה בערבית

לצפייה בהרצאה באנגלית

לצפייה בפאנל בעברית

לצפייה בפאנל בשפות המקור של הדוברות/ים

***

מתחילת הנכבה ב-1948, מאות אלפי פלסטינים נעקרו ממולדתם כתוצאה מאלימות מתמשכת של מדינת ישראל והארגונים הציוניים נגד האוכלוסייה האזרחית. עד היום רוב הפלסטינים הינם פליטים המפוזרים במקומות שונים, חלקם אף נעקרו פעם שנייה ושלישית.

כ- 68 שנים מונעת מדינת ישראל מהפליטים הפלסטינים לשוב למולדתם.

זוכרות פועלת לקידום הכרה ואחריות של הציבור היהודי בישראל על חלקו בנכבה המתמשכת ומאמינה שיש לפעול למימוש השיבה של הפליטים הפלסטינים כתיקון המתבקש לנכבה.

הכנס מבקש להתבונן בדרכים השונות לקידום שיבה כיום ובמציאות שתיווצר לאחר השיבה המעשית של הפליטים הפלסטינים.נקודת המוצא של הכנס הינה ההכרה בזכות השיבה ומטרת הכנס הינה לבחון איך תתרחש השיבה בפועל, וכיצד היא יכולה להוות הזדמנות לחיים משותפים בארץ וליצירת משטר דמוקרטי, שוויוני וצודק עבור כלל התושבים והתושבות. הסוגיות אשר יידונו בכנס יתמקדו הן במציאות של אחרי שיבה בהיבטים שונים: מדיני, תרבותי, חינוכי, כלכלי ותכנוני; והן במרחבים ובפעולות עכשוויות המקדמות את השיבה בפועל.

הפעילות של זוכרות, ובכללה כנס זה, חותרת להגיע בעיקר לקהל היהודי-ישראלי מתוך כוונה לקדם דיון בנושא השיבה. עם זאת, הכנס פתוח לכל אדם המתעניין בשיבה ולאלו המעוניינות/ים לתרום לקידומה בפועל.

למידע נוסף על הנכס לחץ/י כאן